Eigenaar en vrijwilligers gezocht

28-05-2019 JOURE – De Dierenambulance van De Fryske Marren is op zoek naar de eigenaar van deze vrij tamme vogel. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de centrale. 06-53712098.

Ben jij een grote dierenvriend en zou jij de Dierenambulance deze zomer willen helpen? Dat kan! De dierenambulance De Meren
zet zich in voor verdwaalde, vermiste of gewonde dieren in de regio Joure, Lemmer en Sneek. De Dierenambulance werkt nauw samen met externe partijen zoals dierenopvang, dierenartsen, politie, brandweer, Rijkswaterstaat en de Gemeentes in de het werkgebied.

Taakomschrijving.
De Dierenambulance (dus jij als chauffeur/bijrijder ook) staat 24/7 paraat. Praktisch betekent dit dat je gewoon vanuit huis oproepbaar bent en – in het geval van de chauffeur – de ambulance bij je huis hebt staan zodat je bij een melding meteen op pad kunt gaan.

Jouw profiel
Wij zoeken mensen met een hart voor dieren, maar die ook goed met mensen kunnen omgaan. Je bent een goede chauffeur en/of een handige bijrijder, houdt het hoofd koel in stressvolle situaties en bent leergierig. Je vindt het leuk om met collega’s samen te werken, je communiceert helder met collega’s, centrale en andere disciplines, maar ook met de ‘baasjes’ van de dieren waar je mee te maken krijgt. Je kunt goed inschatten waar de prioriteiten liggen. Je beschikt – in het geval van chauffeur – tenminste over rijbewijs B en hebt voldoende rijervaring, ook ben je woonachtig in het werkgebied.
Vrijwilligerswerk is weliswaar vrijwillig, maar niet vrijblijvend: we verwachten veel van je maar daar krijg je ook veel voor terug, zoals boeiend en afwisselend werk met leuke, gedreven collega’s.

Wat bieden de Dierenambulance
Je werkt in een team met enthousiaste collega’s en wordt gedegen ingewerkt. Wij bieden regelmatig in- en externe cursussen aan zoals dieren-EHBO, dierenverzorging en rijvaardigheidstraining. Dieren kunnen niet voor zichzelf opkomen, dus als ambulancechauffeur en -bijrijder maken jullie het verschil!

Aanmelden
Heb jij interesse om vrijwillig bij de dierenambulance als chauffeur of bijrijder aan de slag te gaan? Laat het ons dan weten door een mail te sturen naar info@dademeren.nl of bel 06-53712098.