Eerste zwemdiploma’s leerlijn Ik ben Zwemveilig uitgereikt

23-04-2021 JOURE – De kop is eraf voor Zwemschool de Fryske Marren. De eerste diploma’s van de Ik ben Zwemveilig-leerlijn zijn op zaterdag 24 april uitgereikt na het afzwemmen in Swimfun. Wat de diplomalijn zo uniek maakt is dat de kinderen niet alleen een kunstje leren maar zich ook echt zelfredzaam zijn  in diverse echte situaties. Het afzwemmen gaat net iets anders dan normaal. Door corona morgen ouders helaas niet aanwezig zijn bij het diplomazwemmen. Hiervoor heeft de zwemschool een creatieve oplossing bedacht in de vorm een live verbinding. De ouders kunnen de kinderen zien, maar extra bijzonder is dat de kinderen hun ouders ook kunnen zien op een groot scherm.  

Ik ben Zwemveilig 
Zwemschool De Fryske Marren heeft op basis van decennialange ervaring en expertise het “leren zwemmen” opnieuw vormgegeven. De leerlijn is erop gericht dat kinderen, na het behalen van het diploma, zelfredzaam zijn in en op het water. Zo leren de kinderen om te gaan met golven, glijbanen en de wildwaterbaan en leren ze wat ze moeten doen als ze uit een bootje vallen in het water of in open water zwemmen. De leerlijn kent drie verschillende fases. De eerste fase is de zwembasis waarin de beginselen van het zwemmen worden aangeleerd, in de tweede fase worden de kinderen zwemvaardig worden gemaakt en in de laatste fase leren de kinderen allerlei vaardigheden. In deze fase worden er diverse situaties nagebootst waarin kinderen in zwembaden en open water terecht kunnen komen. Niet alleen de techniek van het zwemmen maar ook het goed kunnen toepassen van deze techniek staat centraal. Hierdoor wordt de zwemveiligheid van het kind enorm vergroot. 

Zwemschool De Fryske Marren
De zwemlessen van Zwemschool De Fryske Marren vinden zowel bij Gymnasion als bij Swimfun plaats. De kinderen starten in kleine groepjes, en begeleid door twee instructeurs in de veilige en gemoedelijke omgeving van het instructiebad van Gymnasion. Nadat een veilige basis is gelegd stromen de kinderen door naar het 25-meter bad van Swimfun. Daar wordt het programma afgerond met het diploma ‘Ik ben Zwemveilig’. Kijk voor alle informatie over de zwemschool en de lesmethode op www.zwemschooldefryskemarren.nl