Eerste storm van 2018 op komst


02-01-2018 JOURE – Langs de westkust is er morgen kans op een pittige westerstorm. Op de wadden moet men rekening houden met windkracht 10. Langs de kustlijn in het zuiden verwachten de geleerden morgen windkracht 9. Het KNMI geeft vanwege het weer code geel af voor heel het land vanaf 3.00 uur ’s ochtends tot 18.00 uur. Vanaf de vroege ochtend op woensdag moet er rekening gehouden worden met stevige buien en onweer door het binnenland, deze trekken halverwege de ochtend richting Duitsland uit het land.

Daarna kan kort de zon doorbreken, maar blijft het onstuimig. Het verkeer wordt aangeraden om rekening te houden met harde wind. Windstoten met een snelheid van 80 tot 100 kilometer zijn mogelijk. Met name in Noord- en Zuid-Holland is de wind erg hevig. Maar ook in Friesland zal het stevig waaien. Aan de noordwestkust kunnen zelfs uitschieters tot 120 kilometer per uur voorkomen.

Als gevolg van de harde wind is er kans op stormschade door bijvoorbeeld bomen die omwaaien. In het binnenland is de wind minder hard, maar alsnog moet er rekening gehouden worden met mogelijke problemen vanwege het weer.

De temperatuur ligt morgen rond de 9 graden, maar vanwege de wind zal de gevoelstemperatuur een flink stuk lager liggen: rond de 1 tot 5 graden.