Eerste Seniorcafé in bibliotheek in Joure een succes.

06-12-2019 JOURE – Woensdag 4 december was de aftrap van het Seniorcafé in de bibliotheek. In het Seniorcafé kan elke week van 10.00 tot 12.00 uur gezellig koffie gedronken worden en is er tijd voor een praatje met elkaar. Elke eerste woensdag van de maand is er een lezing.

De burgemeester van de Fryske Marren mocht het spits afbijten met een lezing over zijn werk in deze gemeente. Dit in samenwerking met Douwe Zwaga van Fryske Marren Vitaal. Fryske Marren Vitaal is een vereniging die sinds 2014 actief is voor alle ouderen in de gemeente.

De Fryske Marren is een uitgebreid gebied. De heer Veenstra vertelde over specifieke kenmerken van de Fryske Marren. De woorden Kleurrijk, Actief, Noflik en Samenwerken staan centraal in de gemeente. Deze vormen samen het woord: KANS. Een gemeente die kansen wil geven aan iedereen en al zijn inwoners erbij wil betrekken. De heer Zwaga wist te vertellen dat er 31.000 inwoners in de Fryske Marren ouder zijn dan 60 jaar. Dat is meer dan de helft van alle inwoners.

Elke woensdag kunt u koffie komen drinken in het Seniorcafé. Op woensdag 8 januari om 10.00 uur is de volgende lezing. Dan is de brandweer op bezoek. Zij vertellen over hun ervaring met branden en hoe je brandveilig kunt leven. Een actueel thema, gezien de recente branden in de Fryske Marren.

In het volgende jaar staan verder op het programma; 5 februari, Wiebe Wieling van de Friesche Elfsteden Vereniging; 4 maart Johan Veenstra bekend van de Leeuwarder Courant en Stiekelstokkies; 1 april Anne Goaitske Breteler over de Walvisvaarders.

Een gevarieerd programma waar iedereen van harte welkom is.