Eerste infopunt LF2018 in De Fryske Marren


28-09-2017 JOURE – Op woensdagmiddag 4 oktober 2017 wordt officieel het eerste infopunt LF2018 van de Fryske Marren geopend in Joure. Cultuurwethouders Durk Durksz van gemeente De Fryske Marren en Mirjam Bakker van Súdwest-Fryslân verrichten de opening. Het infopunt is ondergebracht in de VVV winkel Joure. Hiermee is de VVV winkel Joure één van de officiële infopunten binnen De Fryske Marren van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Meer infopunten zijn vindbaar in Terherne, Balk, Oudemirdum en Lemmer.

Infopunt Leeuwarden-Fryslân 2018
Het informatiepunt is bedoeld om inwoners en bezoekers (waaronder toeristen) in contact te brengen met regio-ambassadeurs. Zo kunnen inwoners en/of bezoekers die ideeën hebben, een activiteit of project willen starten of informatie zoeken over Leeuwarden-Fryslân 2018 (LF2018) via een infopunt in contact komen met regio-ambassadeurs. Deze regio-ambassadeurs kunnen hen (verder) informeren over LF2018 en doorverwijzen naar de juiste plek binnen het netwerk van Leeuwarden-Fryslân 2018.

Regio-ambassadeurs
Het instellen van infopunten is een activiteit van regio-ambassadeurs in eigen dorp, stad of streek. Regio-ambassadeurs zetten vrijwillig hun werkkracht en netwerk in voor het bereiken van de activiteiten, doelstellingen en de ideeën van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Het oprichten van infopunten in de provincie Friesland is een initiatief van onder andere Ria de Jong en Tjitske Stegenga die zich in januari 2017 als vrijwilligers hebben aangemeld bij een toen opgerichte groep van 34 regio-ambassadeurs.