Eerst stapelwolken later meer wind en een graad of 19

26-05-2022 JOURE – Vanochtend is eerst langs de oostgrens en vooral in Limburg nog kans op een regenbui. In de rest van het land is het droog. Ga je dauwtrappen hou dan rekening met nat gras. Niet zozeer door dauw, maar wel door in de nacht gevallen regen. Gedurende de ochtend is er een afwisseling van stapelwolken en zon. Eind van de ochtend is het 14 graden in het noordwesten tot 18 graden in het zuidoosten. Er waait een meest matige westenwind.

Vanmiddag draait de wind van west naar zuidwest en wordt aan zee (vrij) krachtig, 5 of 6 Bft. Het weerbeeld bestaat uit een mix van wolken en zon en op veel plaatsen wordt het net een graadje warmer dan vandaag. Het wordt 18 graden in de Randstad en het noorden en 20 of 21 graden in Gelderland, Brabant en Limburg. Op Texel blijft het kwik steken rond 16 graden.

Vanavond neemt de bewolking vanuit het noordwesten tot en in de loop van de avond kan vooral in de noordelijke helft van het land af en toe regen vallen. In de nacht trekt de regen naar het zuidoosten weg. De minima liggen rond 12 graden.

Morgen is het wisselend bewolkt met regelmatig zon. Er is ook kans op enkele buien, vooral in het noordoosten van het land. Er waait een frisse wind uit het westen tot noordwesten en vooral langs de noordkust kan het stevig waaien. Daar wordt het hooguit 15 graden. In Brabant en Limburg kan het kwik nog oplopen naar zo’n 19 graden.

Zaterdag komt de temperatuur met 14 graden op de Waddeneilanden tot lokaal 18 graden in het zuidoosten nog iets lager uit. Het weerbeeld is verder hetzelfde met wolken, zon en een enkele bui. Ook waait er een stevige noordwestenwind.

Zondag is het nog wat kouder met slechts 13 graden op Terschelling tot 16 graden in Limburg. Ter vergelijk: maxima van 17 tot 21 graden zijn gebruikelijk eind mei. De noorden- tot noordwestenwind is matig boven land en (vrij) krachtig aan zee. Het weerbeeld: opnieuw wolken, zon een enkele bui.

Het vooruitzicht naar volgende week geeft een geleidelijke stijging van de temperatuur richting normale waarden voor de tijd van het jaar. Het blijft daarbij licht wisselvallig met regelmatig ruimte voor de zon.