Eerst mogelijk een bui later meestal droog

30-04-2022 JOURE – Vanochtend is er een mix van zon, stapelwolken en vooral in het noorden en noordoosten van het land enkele lichte buien. De wind waait uit het noorden en is zwak tot hooguit matig van kracht.

Vanmiddag schijnt geregeld de zon, maar met name in het noorden en noordoosten komt nog een enkele bui voor. Later op de middag is het op de meeste plaatsen weer droog. De noordenwind is zwak tot matig en het blijft fris met maximaal 12 graden in het noorden en 14, lokaal 15 graden in het zuiden.

Vanavond en in de nacht naar zondag is het droog. Er is een mix van wolken en opklaringen en het wordt weer een koude nacht. De temperatuur daalt naar 1 tot 3 graden en aan de grond kan het licht vriezen.

ZMorgen schijnt af en toe de zon en op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. In het westen is in de middag een lokale bui niet helemaal uitgesloten. De wind waait uit het noorden tot noordoosten en is zwak tot hooguit matig van kracht. De temperatuur loopt op naar 13 graden in het noorden en naar 16 in het zuiden en zuidoosten. Daarmee is het een fractie zachter dan zaterdag.

Maandag zijn er perioden met zon. Het blijft droog en bij een zwakke tot matige noordoostenwind stijgt het kwik naar 14 op 15 graden in het noorden en westen en naar 16 of 17 graden elders. In het zuidoosten kan het 18 graden worden.

Dinsdag is er wat meer bewolking en is een enkele bui niet uitgesloten. Toch blijft het ook dan op veruit de meeste plaatsen droog. De zon breekt ook af en toe door en er waait een zwakke tot matige noorden- tot noordoostenwind. De temperatuur loopt op naar 13 graden in het noorden, naar 15 in het midden en naar 17 in het zuiden van het land.

De rest van de week is het over het droog en zijn er flinke perioden met zon. De wind blijft uit het noordoosten waaien en is zwak tot matig van kracht en het wordt iets zachter. Vanaf donderdag is het 15 graden in het noorden en 18 in het zuiden en daarmee is de temperatuur heel normaal voor de eerste dagen van mei.