Eerst bewolkt later opklaringen

26-06-2022 JOURE – Vanochtend is het op veel plaatsen droog en zijn er perioden met zon. In het noorden overheerst de bewolking en valt eerst nog wat regen. Geleidelijk wordt het ook daar droog. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is zwak tot matig van kracht en om 11:00 uur is het 18 tot 20 graden.

Vanmiddag is het droog en schijnt geregeld de zon. In het oosten komt meer bewolking voor en langs de oostgrens is wat lichte regen niet helemaal uitgesloten. Bij niet meer dan een zwakke wind stijgt het kwik naar 21 graden in het westen en naar 24 in het oosten.

Vanavond is het veelal bewolkt en in het oosten valt af en toe regen. Elders blijft het droog en in het westen schijnt af en toe de zon. In de nacht naar maandag wordt het ook in het oosten weer droog. Er waait niet meer dan een zwakke zuidenwind en het koelt af naar 14 tot 17 graden.

Maandag zijn er aanvankelijk wolkenvelden, maar geleidelijk breekt de zon goed door. Landinwaarts valt lokaal een bui, maar over het algemeen is het droog. Er waait een zwakke zuidwestenwind en het wordt 21 tot 23 graden.

Dinsdag blijft het droog en schijnt de zon flink. Er waait een zwakke tot matige westenwind en het wordt weer wat warmer. In het westen wordt het 22 tot 24 graden, elders stijgt het kwik naar 24 tot 26 graden.

Woensdag zijn er flinke perioden met zon. Het blijft droog en met een zwakke zuidoostenwind wordt weer duidelijk warmere lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt overal tot boven 25 graden en landinwaarts kan het 28 of 29 graden worden. Donderdag blijft het warm en stijgt het kwik in het oosten en zuidoosten naar lokaal 30 graden. Elders is het 25 tot 28 graden. De zon schijnt, maar later op de dag neemt de kans op enkele regen- en onweersbuien weer toe.

Vanaf vrijdag is het dan weer licht wisselvallig zomerweer met zon, wolken en van tijd tot tijd een (onweers)bui. De temperatuur is weer wat lager en ligt volgend weekend veelal tussen 21 en 26 graden.