Een wereld van patronen en design bij Van foto naar patroon


07-02-2016 JOURE – Voor wie geen genoeg kan krijgen van alle leuke bedrukte stofjes (beddengoed, gordijnen, behangetjes of kussentjes) die voorbij komen in bijvoorbeeld de Hema of Ikea! Heb jij je altijd al heeft afgevraagd waar ontwerpers hun inspiratie vandaan halen en hoe ze tot die leuke dessins komen? In de workshop van foto naar patroon krijg je de kans om zelf je eigen unieke patroon te ontwerpen en wel vanaf je eigen foto!

De workshop wordt gegeven door Jildau Kooistra, sinds april 2016 workshopdocent bij It Toanhûs. Jildau is zowel interieurontwerper als kunstenaar en laat beide passies in deze workshop samenkomen. ‘Ik vind het belangrijk dat iedereen gestimuleerd wordt om dingen te creëren. Voor mij was dit de motivatie een dergelijke workshop samen te stelen die geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Zeker ook voor mensen die denken dat ze niet kunnen tekenen!’

Tijdens de lessen geeft Jildau een kijkje in haar eigen denk en ontwerpproces, waarna je zelf meteen aan de slag kunt. Je leert hoe je, door middel van een ‘overtrek’procedé, vanuit een lijntekening een scala aan mooie patronen kunt maken. Het eindwerk zal één of meerdere tekeningen zijn, die al leuk zijn om in te lijsten maar die ook een basis kunnen zijn van een interieur vol met je eigen unieke dessins.

De workshop bestaat uit 4 dinsdagavonden en zal bij genoeg aanmeldingen van start gaan op 28 februari. Meer informatie kun je vinden via It Toanhûs of via de docent www.jildaukooistra.nl.

It Toanhûs is het centrum voor de kunsten van De Fryske Marren. Zij bieden cursussen en lessen op het gebied van Muziek, Dans, Theater, Kunst & Design voor de inwoners van de gemeente De Fryske Marren.