Echtenerbrug – aanleg fietspad en vernieuwing asfalt Krompad

24-04-2020 JOURE – Vanaf maandag 4 mei starten we met werkzaamheden aan het Krompad in Echternerbrug. Van de bestaande twee smalle fietspaden maken we één breder fietspad. Het pad aan de zuidzijde verdwijnt en het pad aan de noordzijde wordt verbreed tot 2,5 meter. Ter hoogte van Krompad huisnummer 11 verbreden we de bestaande weg om ruimte te maken voor het bredere fietspad. Dit deel wordt ook voorzien van nieuw asfalt. Daarnaast wordt de kom van Echtenerbrug aangepast: hier brengen we nieuw asfalt op de weg aan. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Schagen Infra BV.

Planning van de werkzaamheden
De werkzaamheden starten op maandag 4 mei. Allereerst breken we het zuidelijke fietspad op. Vanaf 11 mei tot en met 29 mei wordt gewerkt ter plaatse van Krompad 11. Na het Pinksterweekend, tussen 2 en 5 juni, maken wij een verbreding ter plaatse van Krompad 11. Alle verkeer kan deze werkzaamheden met enige hinder passeren. Fietsverkeer is tussen 4 mei en 5 juni alleen mogelijk over het noordelijke fietspad.

Aanleg nieuwe verbrede fietspad: 8 juni – 17 juli
We leggen het nieuwe fietspad, van 2,5 meter breed aan de noordzijde, aan tussen 8 juni en 17 juli. Fietsverkeer blijft mogelijk via de hoofdrijbaan.

Omleidingsroute voor alle verkeer: 6 – 17 juli
Tussen 6 juli en 17 juli voeren we werkzaamheden uit aan de hoofdrijbaan. Hiervoor is het noodzakelijk de weg af te sluiten. Alle verkeer rijdt om via een omleidingsroute die we op borden langs de weg aangeven. Ook fietsers volgen een omleidingsroute.

Vragen?
Heeft u vragen over de werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met Kevin Beuving van Schagen Infra BV via k.beuving@schageninfra.nl of op werkdagen via telefoonnummer 06 51 52 67 44.