€1000,- aan voedselpakketten gedoneerd aan voedselbank Joure

26-02-2021 JOURE – Vanochtend was het zover. Hinke Wierda van Sportschool Keep Fit te Joure loste haar belofte samen met haar zonen Leroy en Robin van Iepenloft Fitness in. Omdat  Keep Fit in december moest sluiten,  hadden zij een actie bedacht, voor haar leden, waarbij je in deze lastige tijden toch gemotiveerd blijft om te blijven bewegen en met elkaar verbonden blijft.

Door elke dag te wandelen,  kon je middels een speciale app van de Hersenstichting  het ‘ommetje’ XP punten verdiend worden. Indien er 70.000 XP punten zouden worden verdiend, beloofden zij voor € 1000,- aan voedselpakketten te overhandigen  aan de voedselbank van Joure.

Naast deze actie werd er ook nog eens besloten €500,- te doneren aan de Hersenstichting.  Naast het gevoel van saamhorigheid (gezamenlijk in actie voor een Goed Doel), en blijven werken aan je gezondheid  werd er ook een competitie gecreëerd tussen team Iepenloft en team Keep Fit om op die manier ook elkaar gemotiveerd te houden. Vanochtend doneerde Sportschool Keep Fit te Joure samen met Iepenloft voor €1000,- aan voedselpakketten aan de voedselbank Joure.

Voedselbank Joure
Sytze Holtrop is Coördinator van de Voedselbank en hij was erg blij met het initiatief. ‘Dit  zijn natuurlijk 100 punten voor de mensen en hun inzet. Hinke heeft tot gister laat nog gewerkt om de pakketten in orde te maken. Wat erg goed  was om te zien is dat er alleen maar gezonde producten in het pakket aanwezig waren, want ook deze mensen kunnen natuurlijk zo nu en dan best wel iets extra gebruiken’.

De voedselbank hoopt dan ook dat er meer mensen en vaker dergelijke initiatieven worden georganiseerd.