Drukte bij open dag Bornego College en OSG Sevenwolden

02-02-2019 JOURE – De eerste gezamenlijke open dag van het Bornego College en OSG Sevenwolden in Joure was afgelopen dinsdag 29 januari een groot succes. Direct vanaf de start was het een drukte van belang aan de Pasteurweg waardoor zelfs de afslag van de rotonde richting het industrieterrein enige tijd moest worden afgesloten.

Ontdekken
Hoeveel buurlanden heeft Duitsland? Welke spreekwoorden herken je? En hoe heet de kathedraal van Parijs? De jonge bezoekers ontdekten de school dinsdag aan de hand van allerlei vragen. Daarnaast was er in ieder lokaal van alles te beleven, was er muziek in de aula en veel sportiviteit in de gymzaal.

Ook werd er door locatiedirecteur Alinka Spijkers (Bornego College) en deelschoolleider Antje de Boer (OSG Sevenwolden) voorlichting gegeven aan de massaal toegestroomde ouders over de samenwerking tussen beide scholen en het onderwijsconcept dat volgend schooljaar voor klas 1 wordt ingevoerd.

Drie zones
Leerlingen uit klas 1 krijgen in Joure vanaf volgend schooljaar les in drie verschillende zones. Iedere schooldag begint met de maatwerkzone, waarin leerlingen extra ondersteuning of verdieping kunnen krijgen. Op twee dagen in de week volgt daarna de keuzezone. Dit is de zone waarin het draait om eigen keuzes en waarin leerlingen worden uitgedaagd zich verder te ontwikkelen in hun eigen talenten of juist daarbuiten. In de leerzone krijgen leerlingen daarnaast les in de gewone vakken. De maatwerkzone en de keuzezone worden door beide scholen gezamenlijk opgepakt en daarin zullen leerlingen van beide scholen in gemixte groepen zitten.

De open dag was na de doe-ochtenden eerder in januari een tweede gelegenheid voor de leerlingen uit groep 8 om bij het Bornego College en OSG Sevenwolden in Joure binnen te kijken. Binnenkort maken zij hun definitieve keuze voor een school voor voortgezet onderwijs.