Droog met wolkenvelden en zon

11-09-2020 JOURE – Het is droog met wolkenvelden en wat zon. In het zuiden is het zonniger. Vanmiddag zijn er zonnige perioden en stapelwolken. Het wordt 19-24 graden. Morgen is er tijdelijk meer bewolking. Zondag gaat de zon schijnen en wordt het 20-26 graden. Na het weekend is het zeer zonnig en warm nazomerweer. Maandag wordt het 22-30 graden en dinsdag kan het lokaal 33 graden worden.

Vanochtend zijn er wolkenvelden en schijnt lokaal de zon. In het zuiden van het land is het zonniger en in de loop van de ochtend kan op meer plaatsen de zon schijnen. Er staat weinig wind.

Vanmiddag is het rustig septemberweer. Er zijn flinke zonnige perioden, stapelwolken en het blijft droog. Het wordt 19 graden in het noorden, 20-21 graden in het midden en in het zuiden kan het 21 tot lokaal 24 graden worden. De wind is zwak tot matig en zuidwestelijk. Op de Wadden staat een vrij krachtige wind en is het een graadje koeler.

Vanavond verdwijnen de stapelwolken voor een deel en zijn er heldere perioden. Komende nacht kunnen enkele mistbanken ontstaan. De temperatuur daalt gestaag naar 7 graden in het oosten tot 13 graden aan de kust. Later in de nacht verschijnen in het westen en noorden wolkenvelden.

Morgen komen in de ochtend in de kustprovincies en rond het IJsselmeer wolkenvelden voor. Lokaal kan de zon even doorbreken. In het binnenland is een mix van zon en sluierwolken. Aan het begin van de ochtend kan het wat mistig zijn.

In de middag trekken de wolkenvelden over het land en kan de zon op veel plaatsen een tijdje verdwijnen. In het noordelijk kustgebied en in het noordoosten is kans op wat lichte regen of motregen. In het zuiden en vooral het zuidoosten is het zonniger. Het wordt 18-19 graden in het noorden, 20 in het midden en 21-23 graden in het zuidoosten. Er staat een matige zuidwesten- tot westenwind. Op de Wadden is de wind vrij krachtig tot krachtig.

In de avond komen vooral in het noorden en noordwesten wolkenvelden voor. In de rest van het land is er een mix van enkele wolkenvelden en opklaringen. De minima komen uit tussen 9 graden in het zuidoosten en 14 graden aan de kust.

Zondag lijkt het weerbeeld in de ochtend op dat van zaterdag met vooral in het noorden en noordwesten wolkenvelden en vooral in het binnenland zon. Geleidelijk breekt de bewolking en wordt het steeds zonniger. Er wacht ons een vrij zonnige middag met vooral in het noorden ook enkele stapelwolken. Het wordt 20 graden in het noorden, 23 in het midden en in het zuiden liggen de maxima tussen 24 en 26 graden. Er staat een matige en aan de noordwestkust (vrij krachtige zuidwestenwind.

Maandag is het zeer warm nazomerweer. De zon schijnt uitbundig en met 26-28 graden zou je niet zeggen dat het september is. In het noordelijk kustgebied is het met 22 tot 25 graden iets minder warm. Het zuidoosten kan maxima van 29-30 graden verwachten. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidoosten tot zuiden. Hierdoor is het ook aan zee flink warm.

Dinsdag wordt het zelfs nog wat warmer en kan het in het zuidoosten 30-33 graden worden. Ook in het westen van Brabant, het oosten van Zeeuws-Vlaanderen, de Veluwe en de Achterhoek kan het met 30-31 graden tropisch warm worden. In de Randstad is het 28-29 graden en in het noorden wordt het 27-29 graden. Op de Wadden is het met 25 graden zomers. Het wordt een stralend zonnige dag.

Woensdag houdt het zonnige en zeer warme weer aan. Waarschijnlijk valt de temperatuur wel 1-3 graden lager uit. Dit komt doordat de wind in de middag naar het westen tot noordwesten draait en minder warme lucht aanvoert. Ook kunnen enkele stapelwolken ontstaan.

De dagen daarna wordt de verwachting onzekerder. De middagtemperatuur zal dalen, maar hoe snel dat gaat zullen we moeten afwachten. Waarschijnlijk hebben we donderdag nog zomerse waarden van 25-28 graden en is het aan de noordkust 22 graden. Er staat dan een oostelijke wind. Het blijft vrij zonnig met af en toe wat bewolking en de kans op een bui is erg klein. In het weekend wordt het waarschijnlijk 18-21 graden.