Droog met flinke zonnige perioden

10-12-2019 JOURE – Het is droog met flinke zonnige perioden. Geleidelijk neemt de bewolking toe en in de avond stijgt de kans op een spatje regen. Het wordt 6-8 graden. Vannacht trekt een regengebied over het land en morgen overdag wordt het vanuit het noordwesten droog. De dagen daarna is het wisselvallig en onstuimig met vooral vrijdag veel buien, wind en bewolking. Het blijft 6-8 graden.

Vanochtend zijn er flinke zonnige perioden en trekken enkele wolkenvelden over het land. Ook verschijnen vanuit het westen sluierwolken. Soms is de sluierbewolking wat dikker en krijgt de zon een waterige aanblik. Het blijft droog en er staat weinig wind. Het is dan ook prima weer om buiten te zijn.

Vanmiddag wordt de bewolking vanuit het westen geleidelijk dikker en heeft de zon steeds meer moeite om door de wolken heen te schijnen. Op veel plaatsen verloopt de hele middag droog. In het westen en noordwesten neemt aan het eind van de middag de kans op een spatje regen toe.

De maximumtemperatuur komt uit op 6 graden in het oosten tot 8 in het westen. De zuiden- tot zuidwestenwind neemt gedurende de middag in kracht toe. Aan het eind van de middag waait het matig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig in de kustgebieden. Direct aan zee is de wind hard (7 Bft.).

Vanavond raakt het vanuit het westen overal bewolkt en kan hier en daar een spatje regen vallen. Veel stelt het niet voor. Het is onstuimig. In het binnenland waait het vrij krachtig en in de kustgebieden is de wind krachtig tot hard. Aan de westkust en op de westelijke Wadden kan het stormachtig waaien (8 Bft.) en is kans op zware windstoten van 75-90 km/uur.

Komende nacht trekt een regengebied over het land. De minima komen uit op 4-6 graden. De wind neemt in kracht af en aan het eind van de nacht waait het hooguit matig.

Morgenochtend hebben het oosten en zuidoosten met perioden met regen te maken. In het oosten wordt het geleidelijk droog, in Limburg blijft het de hele ochtend regenachtig. Elders is het droog en vooral in het westen en noordwesten schijnt de zon volop.

Morgenmiddag trekt de regen geleidelijk naar het zuidoosten weg. In het oosten komt veel bewolking voor, het midden en westen hebben met zonnige perioden te maken. In Zeeland en Zuid-Holland neemt in de loop van de middag de kans op een bui toe. In de rest van het land blijft het droog. De temperatuur stijgt naar 7 à 8 graden. Daarmee is het iets zachter dan normaal. Maxima van 5-7 graden zijn in deze tijd van het jaar gebruikelijk. De zuiden- tot zuidwestenwind is zwak tot matig van kracht. Aan zee waait het vrij krachtig en langs de westkust in de tweede helft van de middag soms krachtig.

Morgenavond zijn er wolkenvelden en brede opklaringen. In het westen en zuiden neemt de kans op buien geleidelijk toe. In de nacht naar donderdag trekken enkele buien over het land. De minimumtemperatuur komt uit op 1-3 graden. Aan de grond kan het lokaal vriezen. Een enkele brug kan er glad bij liggen. Tijdens buien ligt de temperatuur een paar graden hoger.

Donderdag is het een groot deel van de dag droog met zonnige perioden en enkele wolkenvelden. In de middag neemt de bewolking vanuit het zuidwesten geleidelijk toe en stijgt de kans op regen. Ook de wind trekt aan. Het wordt 6-7 graden.

In de avond is het onstuimig en nat. Aan zee kan het stormachtig waaien en landinwaarts is de wind vrij krachtig tot krachtig. Ook in de nacht valt neerslag en dan is zelfs kans op natte sneeuw. Tijdens neerslag ligt de temperatuur rond 2 graden. Later in de nacht stijgt de temperatuur een paar graden.

Vrijdag trekken heel wat buien over het land en heeft bewolking de overhand. Het wordt maximaal 6-8 graden en er staat een stevige wind.

In het weekend blijft het herfstachtig. Het is wisselvallig met geregeld regen en een vrij krachtige zuidwestenwind. Aan de kust waait het vaak krachtig en kun je flink uitwaaien. Het weerbeeld laat zon zien, maar ook wolkenvelden. Het blijft zacht met zaterdag 7-8 graden en zondag zelfs 8-10. Normaal is het 5-7 graden.

De dagen daarna blijft de wind in de zuidwesthoek zitten en is het met circa 10 graden zacht. Er zijn meer droge dagdelen dan in en voor het weekend, maar de kans op buien blijft. Bovendien is er veel bewolking. Voorlopig blijft het zacht en wisselvallig. De kans op koud winterweer is erg klein.