Droog en vrij zonnig

08-11-2019 Na een vrij zonnig eerste deel van de ochtend ontstaan geleidelijk stapelwolken. Het blijft droog en het wordt 9-10 graden. In de loop van de middag en vanavond is in het uiterste westen kans op een bui. Komende dagen is het licht wisselvallig met enkele buien, wolken en zon. Wel wordt het geleidelijk kouder met na het weekend maximaal 6-8 graden.

Vanochtend is het vrij zonnig met hier en daar een wolkenveldje. In de loop van de ochtend ontstaan stapelwolken. De ochtend verloopt in het hele land droog. Er staat een zwakke tot matige zuidenwind. In het Waddengebied waait het vrij krachtig.

Vanmiddag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Over het uiterste oosten trekken soms dunne sluierwolken, maar deze houden de zon niet of nauwelijks tegen. Een groot deel van de middag verloopt droog. Alleen in het westelijk kustgebied is in de loop van de middag kans op een bui.

De maxima komen uit op 9 à 10 graden. Er staat iets minder wind dan in de ochtend. Het waait overwegend zwak in het binnenland en matig in de kustgebieden en op de Wadden.

Vanavond zijn er brede opklaringen en enkele wolkenvelden. Over het uiterste westen en noordwesten kunnen enkele buien trekken, maar in de rest van het land blijft het droog. Er staat weinig wind en daardoor koelt het snel af. Aan het eind van de avond kan het in het oosten lokaal vriezen. Bovendien kan in de oostelijke helft mist ontstaan.

Komende nacht raakt het regionaal bewolkt. Lokaal komt ook mist voor. De kans op mist is het grootst in het oosten. De westelijke provincies maken kans op enkele buien. Het koelt af naar -1 graad in het oosten tot +4 graden in het westen.

Morgenochtend is het regionaal grijs, maar er zijn ook gebieden waar de zon schijnt. Vanuit het westen neemt de kans op buien geleidelijk toe.

Morgenmiddag trekken wolkenvelden en enkele buien over het land. Tussendoor zijn er zonnige momenten. De buienkans is het grootst in het midden, westen en noorden. Het wordt maximaal 8 à 9 graden en de wind is zwak tot matig.

Morgenavond blijft kans op enkele buien en is er een mix van wolkenvelden en opklaringen. In de nacht naar zondag neemt het aantal buien geleidelijk af en wordt het op veel plaatsen droog. De minima komen uit op -1 tot +2 graden. In het zuiden en oosten kan het lokaal 2 graden vriezen. Regionaal kan mist ontstaan.

Zondag lost eventuele mist geleidelijk op en wisselen zon en stapelwolken elkaar af. In de kustprovincies komt wat meer bewolking voor en is kans op een bui. In het binnenland blijft het droog. Met maxima van 7 graden in het noordoosten tot 9 in het zuidwesten is het iets kouder dan normaal. Maxima van 9-10 graden zijn in deze tijd van het jaar gebruikelijk. Er staat weinig wind en daardoor is het prima weer om buiten te zijn en bijvoorbeeld een boswandeling te maken.

Zondagavond zijn er brede opklaringen. In de nacht naar maandag neemt de bewolking vanuit het westen geleidelijk toe. De minimumtemperatuur varieert van 0 graden in het oosten tot +3 in het westen.

Maandag is er veel bewolking en is met name in de noordwestelijke helft kans op buien. Het wordt 7-8 graden. Er staat duidelijk meer wind dan de voorgaande dagen. De zuiden- tot zuidwestenwind is matig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig in de kustgebieden. Door de stevige wind voelt het koud aan. De gevoelstemperatuur ligt rond 3 graden.

De dagen daarna is het licht wisselvallig met enkele buien, wolkenvelden en zonnige perioden. Met middagtemperaturen van 6-8 graden blijft het kouder dan normaal. Maxima van 9-10 graden zijn halverwege november gebruikelijk.