Droog en uiteenlopende temperaturen

15-04-2022 JOURE – Vanochtend is het op veel plaatsen grijs met bewolking en vooral in het zuiden ook regionaal mist. Het is wel droog en in de loop van de ochtend breekt op steeds meer plaatsen de zon door. In het noordoosten is bewolking waarschijnlijk het meest hardnekkig.

Vanmiddag blijft het droog met een mix van wolken en zon. De wind waait uit het noorden tot noordoosten en is op veel plaatsen zwak. In het noorden en aan het IJsselmeer is de wind matig van kracht. Deze noordenwind levert fikse temperatuurverschillen op in het land. Op de Waddeneilanden en direct aan de noordkust wordt het slechts 10 of 11 graden, in Zwolle, Lelystad en Amsterdam wordt het zo’n 14 graden en in Brabant en Limburg wordt het 17 of 18 graden.

Vanavond en in de nacht naar zaterdag is het droog met soms brede opklaringen. De temperatuur zakt naar een graad of 4.

Morgen wordt een fraaie lentedag met veel zonneschijn en slechts enkele wolken. Er waait een matige oostenwind en de middagtemperatuur varieert van 14 of 15 graden in Friesland tot 18 of 19 graden in Brabant en Limburg.

Zondag, eerste paasdag, wordt het 16 graden in Den Helder tot 19 graden in Eindhoven. De wind zit in de zuidoosthoek en is hooguit matig van kracht. Het weerbeeld bestaat uit veel zon en als je langere tijd van de zon gaat genieten is het gebruik zonnebrandcrème aan te raden. Midden op de dag is de UV-index 4. Dit betekent dat je na 30-60 minuten kan verbranden, afhankelijk van je huidtype.

Ook maandag, tweede paasdag, verloopt waarschijnlijk droog en behoorlijk zonnig. Het wordt opnieuw 16 graden in het noorden tot 19 graden in Zuid-Nederland.

Na Pasen moet de temperatuur iets inleveren. Vanaf dinsdag komen de maxima waarschijnlijk uit op 13 tot 16 graden. Daarbij zijn er wat meer wolken en neemt de neerslagkans ook wat toe. De kans op een echt nat weertype blijft voorlopig echter zeer klein.