Dorpsfeest Ouwster-Trijegeaën onder leiding van nieuwe voorzitster

18-08-2019 OUWSTERHAULE – Dit jaar vieren de dorpen Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega en Oldeouwer weer als vanouds hun tweejaarlijkse dorpsfeest, van donderdag 29 augustus tot en met zondag 1 september. Een nieuwe voorzitster en nieuwe programmaonderdelen; het belooft weer een groot feest te worden.

Het dorpsfeest staat dit jaar voor het eerst onder leiding van een vrouwelijke voorzitster. Marco Tadema, de vorige voorzitter, heeft het stokje overgedragen aan Anneke Schreur. Zij heeft zich al acht jaar lang ten dienste gesteld aan de organisatie van het dorpsfeest en is dan ook de aangewezen persoon om de nieuwe voorzitster te worden. Anneke noemt in het programmaboekje dat ze daar best wel een beetje trots op is.

Bij de vorige editie is het programma flink op de schop gegaan. Zo is de traditionele optocht op donderdagavond met grote wagens vervangen door een kleinschalige fietsoptocht, vanwege de verminderde bereidwilligheid en zwaardere eisen aan de wagens. Daarnaast is er voor de kinderen van groep 5 tot en met 8 van basisschool OBS Trijegeaster Honk op de vrijdagmiddag een survivalrun georganiseerd. Ook nieuw was de gezamenlijke barbecue op donderdagavond.

De optocht is dit jaar weer opnieuw verkleed, maar mag nu naast de fiets ook met bijvoorbeeld een step of een skelter gereden worden. Grote karren zijn ook welkom, maar deze moeten dan wel ongemotoriseerd zijn. Ook de survivalrun keert terug met een parcours niet alleen voor de kinderen van de basisschool, maar dit jaar ook voor de oudere jeugd en volwassenen op donderdagavond, vanwege het grote succes bij de kinderen twee jaar geleden. De gezamenlijk barbecue keert ook terug, maar ditmaal is het mogelijk om de hele avond van de barbecue te eten.

Naast nieuwe onderdelen blijven sommige onderdelen hetzelfde. De succesvolle en drukbezochte playbackshow keert als vanouds terug op de vrijdagavond. Ook de strijd tussen de buurten, de Zevenkamp, blijft op de zaterdag. Ouwster-Nijega, kampioen van twee jaar geleden, zal hier haar titel gaan verdedigen. Tussen de middag is de dorpsmaaltijd met soep en broodjes, wat het dorpsfeest al lang uniek maakt. Zaterdagavond komt coverband ‘LEAD’ optreden en zondagochtend wordt de tentsamenkomst verzorgd door gospelgroep ‘Sjammasj’ uit Leeuwarden. Ter afsluiting van het dorpsfeest is er de matinee, met als aanvulling de GP van België op het scherm.

(tekst: Arjen De Jong)