Donderdagavond 6 februari in het Kulturhus: ‘de kracht van een gelukkig leven’

21-01-2020 OUDEHASKE – Hoe kan ik een weg door het leven gaan die naar gelukkige dagen zal leiden? Is dat niet een vraag die velen zich stellen en gesteld hebben? Iedereen zal een eigen antwoord op die vraag moeten formuleren. Twee spirituele grootmeesters hebben een geheel eigen spiritualiteit ontwikkeld toen ze met deze vraag bezig waren.

Ignatius van Loyola zocht uitdrukkelijk naar een manier op de wil van God op het spoor te komen, omdat hij geloofde dat daarin een pad verborgen lag dat zal leiden tot een leven van vreugde. Monnikenvader Benedictus doet in zijn Regel voor monastiek leven uitdrukkelijk de oproep: ‘Wie verlangt naar gelukkige dagen?’ Hij stelt voor dat degene die daarop zegt: ‘ik’, intreedt in een klooster.

Kunnen wij honderden jaren later iets van beide heren opsteken dat relevant is voor ons eigen leven en onze zoektocht naar vervulling en geluk? In zijn lezing schetst Rick Timmermans de contouren van de spiritualiteiten van Benedictus en Ignatius. In een geleide meditatie proberen we samen te luisteren naar de droom die in ons verlangen aanwezig is.

Donderdagavond 6 februari om 19:30 uur in het Kulturûs te Oudehaske