Doe mee! Tel de vogels in jouw eigen omgeving!


20-02-2018 JOURE – Hou je van het kijken naar vogels en ken je ongeveer 30 bekende vogelsoorten in jouw buurt? Of vind je het leuk om meer vogelsoorten te leren kennen én ze ook te tellen dicht bij huis? Kom dan op 27 februari in zalencentrum ’t Haske in Joure en hoor meer over hoe jij ook stadsvogels kunt gaan tellen voor Sovon!

Sovon Vogelonderzoek Nederland organiseert allerlei tellingen van vogels door heel Nederland. Een van die tellingen is de MUS-telling. Bij deze telling volgens het Meetnet Urbane Soorten worden broedvogels in stedelijk gebied geteld. Drie keer in de periode van april tot half juli gaan overal in Nederland vrijwillige vogeltellers enkele uren op pad om de vogels in dorpen en steden te tellen.

Met al deze telgegevens gaat Sovon aan de slag en kunnen we veel informatie verzamelen over het voorkomen en wel en wee van onze spreeuwen, Turkse tortels, huismussen, merels, groenlingen, koolmezen, gierzwaluwen, kauwtjes en andere fladderaars die in onze tuinen, wegbermen, industrieterreinen, en parken voedsel zoeken en nesten bouwen.
Heb je het plan om mee te doen, of wil je meer weten over de MUS-telling? Vind je het leuk om te zien welke informatie uit de achterliggende 10 jaar MUS-telling gekomen is?

Kom dan luisteren naar wat MUS-coördinator Jan Schoppers van Sovon hier over te vertellen heeft! Op dinsdag 27 februari vertelt hij in Joure over het doel van MUS, de telmethode, welke vogelsoorten erbij horen en wat we daarover te weten zijn gekomen door MUS en er komen natuurlijk ook ervaringen van MUS-tellers langs.
Van harte welkom! We hopen u en jou te ontmoeten en samen meer gegevens te verzamelen over onze gevederde vrienden in het stedelijke gebied in je eigen omgeving.
Wil je alvast meer informatie? Kijk dan op http://www.sovon.nl/nl/MUS

Vragen over de avond kan je stellen aan jan.schoppers@sovon.nl
Dinsdag 27 februari 2018, 20:00-22:00
Party- Zalencentrum ’t Haske Joure
Vegelinsweg 20
8501 BA Joure