Documentaire Ik ben Alice


24-10-2017 JOURE – Zorgrobot Alice wordt in huis geplaatst bij drie oudere dames. De documentaire laat prachtig zien hoe ze, na hun allereerste scepsis, toch een band krijgen met Alice. In de documentaire volgen we Alice niet alleen thuis bij de vrouwen, maar ook bij het team dat haar programmeert. Mooi is daarbij het overleg tussen de makers van Alice en verpleegkundigen en familie. Zijn we in staat om Alice zoveel menselijks mee te geven dat ze een rol kan spelen in het vaak eenzame leven van oudere mensen.

Het lijkt al snel of iedereen uiteindelijk Alice in zijn of haar hart sluit. Een ontroerende, soms hartverscheurende en in moreel opzicht buitengewoon verwarrende documentaire.

Gelegenheid om na te praten
Na afloop van de documentaire krijgt u alle gelegenheid om na te praten over Ik ben Alice onder het genot van een bakje koffie of thee. De documontaire is te zien in de bibliotheek van Joure op donderdag 16 november vanaf 19:30 uur. De entree bedraagt voor leden €3,50,- en niet-leden € 5,-. Kaarten besteld u via deze link