DJ’s Glowinthedark luiden On Stage seizoen in


20-09-2017 JOURE – In september worden de 63 VMBO On Stage-scholen in Nederland verwend door het bekende DJ/producers duo GLOWINTHEDARK. Zij verrassen de leerlingen met hun tour ter promotie van het nieuwe album LITUATIE 2 waar zij met verschillende andere artiesten hebben samengewerkt. Het is de start voor weer een nieuw On Stage-jaar, waarin vmbo-leerlingen zich duurzaam voorbereiden op hun toekomst; ze maken op unieke wijze kennis met de praktijk van vele beroepen en beroepsbeoefenaren.

Voor de vmbo-scholieren in Heerenveen en Joure start het schooljaar verrassend met een LITUATIE School-tour. Op woensdag 20 september verrassen de artiesten de On Stage-vmbo scholen met een spetterend mini-optreden. “We willen de leerlingen motiveren om er weer een knaljaar van te maken,” laat organisator Pagara Music Group weten, “de artiesten spreken als ambassadeur de jongeren motiverend toe.” Daarbij organiseren we ook nog een leuke winactie, waarbij één school ook nog een extra optreden van GLOWINTHEDARK kan winnen.

VMBO On Stage
De 63 scholen die de artiesten bezoeken, verspreid over heel Nederland, draaien het loopbaanoriëntatieproject VMBO On Stage. De leerlingen ontmoeten op Beroepenfeesten vele beroepsbeoefenaren om kennis te maken met beroepen. Mede door de Doe Dag die hierop volgt, waarop de pubers de bedrijven bezoeken, kunnen ze een bewustere keuze voor een vervolgopleiding maken. Voorbereidingen hiertoe helpen hen reeds bij sociale vaardigheden en bouwen van een duurzaam netwerk.

Guerrilla-actie
Met de muzikale tour van GLOWINTHEDARK wordt alweer het elfde On Stage seizoen ingeluid. Het DJ-duo wil met deze guerrilla-actie zoveel mogelijk kids en scholieren kennis laten maken met het nieuwe album. “Het voorgaande album LITUATIE leverde via YouTube meer dan 10 miljoen views op en zo’n 30 miljoen streams op Spotify. Uiteraard willen we dit willen we overtreffen.” De artiesten kijken uit naar hun tour.