Dirk Jan Reijenga gestopt als SKS schipper Jouster Skûtsje


16-02-2018 JOURE – Het hing al een tijdje in de lucht maar nu is het dan echt zo ver. Het bestuur van Stichting Skûtsje Haskerlân is op zoek naar een nieuwe schipper. Dirk Jan Reijenga heeft per direct zijn functie als schipper van de Oeral Thús neergelegd.

Dirk Jan licht zijn besluit toe: “Skûtsjesilen is een prachtige sport. Ik heb genoten van de geweldige strijd op het water, de teamspirit, de gezelligheid in de ploeg, het belang van de sport voor Fryslân en al het goede wat het schipperschap met zich mee brengt. Daar staat echter een grote verantwoordelijkheid tegenover om het team, skûtsje en al wat daarmee samenhangt ieder jaar weer klaar te stomen voor een optimale prestatie. Die verantwoordelijkheid vergt een hoop tijd, energie en motivatie. Na elf jaar heb ik gemerkt dat ik dat niet meer op kan brengen. De drive en het enthousiasme zijn verdwenen. De Oeral Thús en alle mensen die “Joure” een warm hart toedragen, verdienen een schipper die er samen met zijn bemanning vol voor gaat. Daarvoor ben ik niet meer de juiste persoon.”

Het bestuur dankt Dirk Jan enorm voor zijn inzet, betrokkenheid en als hoogtepunt het fantastische SKS kampioenschap in 2015. Echter zijn zij van mening dat ze verder moeten en de blik op de toekomst moet worden gericht. Het beestuur is dan ook op zoek naar een schipper en nog een aantal bemanningsleden die de Oeral Thús naar nieuwe hoogtepunten kan brengen. Kandidaten kunnen zich bij mij melden”, aldus voorzitter Tjeerd de Jong.