Digitaal aanvragen subsidie energieadvies

21-03-2019 JOURE – Sinds vorige week is het mogelijk om de gemeentelijke subsidie voor energieadvies digitaal aan te vragen via het aanvraagformulier subsidie advies eigen woning (inloggen via DigiD). Het was al een tijdje mogelijk om dit via het papieren aanvraagformulier ‘subsidie advies eigen woning’ te doen. Het digitaal aanvragen van de subsidie zorgt ervoor dat u snel, gemakkelijk en 24/7 uw aanvraag kunt indienen.

Na inzending van het formulier:

  • beoordeelt gemeente De Fryske Marren of u aan de voorwaarden voldoet en wordt getoetst of er voldoende subsidie beschikbaar is op het moment van aanvraag;
  • na akkoord kunt u een door u gekozen deelnemende adviespartij bellen voor het inplannen van het energieadvies;
  • vervolgens kunt u de deelnemende adviespartij een schriftelijke opdracht geven. Een kopie van de schriftelijke opdracht moet u toezenden naar gemeente De Fryske Marren;
  • uiteindelijk wordt de subsidie aan u uitgekeerd wanneer u aan de voorwaarden voldoet. Hierdoor betaalt u voor het basis energieadvies slechts € 35,00 (i.p.v. de totaalwaarde van €300,00).

Op de webpagina (https://tukwenjen.nlbasis) energieadvies leest u meer over de voorwaarden en de procedure voor het aanvragen van een basis energieadvies.