Digisterker bij bibliotheek Joure


02-11-2017 JOURE – In Bibliotheek Joure kunt u meedoen aan de cursus Digisterker. Tijdens de cursus kunt u oefenen met het aanvragen en het gebruik van DigiD, uw persoonlijke digitale toegang tot bijvoorbeeld de overheid, de gemeente, de belastingdienst, het UWV en het pensioenoverzicht. De cursus van vier ochtenden helpt u uw weg te vinden bij de digitale overheid.

Gratis cursus – werken met de elektronische overheid
De overheid doet steeds meer via het internet en u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, het zoeken naar werk of het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk.  

Wat leert u in de cursus?
In de bibliotheek leert u stap voor stap te werken met de websites van de overheid. In de cursus leert u DigiD te maken en te gebruiken.
Docenten leggen het uit en helpen u. Door te oefenen leert u er zelf mee te werken. De sfeer in de cursus is ontspannen. In een kleine groep van cursisten bouwt u ervaring op en krijgt u meer zelfvertrouwen.

Waar en wanneer kunt u de cursus volgen?
De Digisterker-cursus is in de bibliotheek van Joure. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 2 uur. U gebruikt in de cursus een computer van de bibliotheek. Ook krijgt u een werkboek, waarin u alles rustig kunt nalezen.
De cursus is op vier donderdagochtenden van 9.30 – 11.30 uur.
16 november 2017
23 november 2017
30 november 2017
7 december 2017

Meld u aan voor de cursus!
U kunt zich aanmelden bij de bibliotheek, aan de balie, op nummer 0513 412086 of stuur een mail naar m.bergsma@bibliothekenmarenfean.nl.
De cursus is gratis, het werkboek wordt u aangeboden door de gemeente De Fryske Marren. 

Klik & Tik
Werkt u weinig met de computer? Dan hebt u misschien nog wat meer oefening nodig. Daarvoor heeft de bibliotheek de cursus ‘Klik & Tik’ voor beginners. De bibliotheek helpt u om de cursus te kiezen die bij u past.