Digi-Taalhuis in Bibliotheek Joure zoekt vrijwilligers

18-09-2019 JOURE – De Bibliotheek in Joure is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die mensen in het Digi-Taalhuis willen helpen beter te leren lezen, schrijven of met de computer omgaan.

In de Bibliotheek kun je terecht voor verschillende gratis cursussen en workshops in taal en rekenen. De lessen worden aangepast aan de wensen van de cursist. De één wil graag zijn leestempo en woordenschat verhogen of wegwijs worden in spelling en grammatica. Andere cursisten willen leren om goede e-mails te schrijven en formulieren in te vullen. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om deze mensen te begeleiden.

Van de vrijwilligers wordt gevraagd dat zij mensen graag iets willen leren, geduld en hebben en affiniteit hebben met de Nederlandse taal. Verder ben je digitaal vaardig, sociaal en enthousiast en heb je affiniteit met de doelgroep.

Meer informatie over het Digi-Taalhuis en aanmelden als vrijwilliger kan per e-mail, via bibliotheekmedewerker Betty Wierma, b.wiersma@bmf.nl of kom even langs in de Bibliotheek.