Dieven op heterdaad betrapt in Sint Nicolaasga

11-03-2020 SINT NICOLAASGA – Afgelopen nacht kreeg de politie de melding dat een oplettende inwoner van Sint Nicolaasga een auto op de oprit van de buren zag staan die er niet thuis hoorde. Ter plaatse trof de politie het voertuig aan en bij navraag was de auto niet van een inwoner van Sint Nicolaasga.

Na een zoekslag in de omgeving trof de politie twee mannen aan. Deze bleken bij de auto te horen en ook zij hoorden niet thuis in Sint Nicolaasga. Na controle bleken de mannen inbrekerswerktuig bij zich te hebben. Ondanks dat er nergens braakschade aangetroffen hebben, heeft de politie de spullen in beslag genomen en wordt hiervoor proces verbaal opgemaakt tegen de mannen.

Volgens de APV (Algemeen Plaatselijke Verordening) van gemeente De Fryske Marren is het verboden om in bepaalde situaties inbrekerswerktuig bij je te hebben. En dit was zo’n situatie. Mocht er binnenkort vanuit Sint Nicolaasga een aangifte binnen komen van inbraak, dan kan de politie deze misschien linken aan de spullen die in beslag genomen hebben.

Heeft u inbraakschade bel dan met 0900-8844.