Dierenambulance zoekt vrijwilligers


13-06-2017 JOURE – Dierenambulance De Meren zet zich in voor verdwaalde, vermiste of gewonde dieren in de regio Joure, Lemmer en Sneek. Ze werken nauw samen met externe partners zoals dierenopvang, dierenartsen, politie, brandweer, Rijkswaterstaat en de Gemeentes in de het werkgebied. De dierenambulance heeft echter een tekort aan zowel een Chauffeur als Bijrijder. Daarnaast zijn ze ook op zoek naar een telefoon centralist. In alle functies nemen de vrijwilligers een 24 uurs dienst voor hun rekening van 19.00 tot 19.00 uur.

Dit zal ongeveer 4x per maand voorkomen. Uiteraard gaan de diensten in overleg. Praktisch betekent dit dat je gewoon vanuit huis oproepbaar bent en – in het geval van de chauffeur – de ambulance bij je huis hebt staan zodat je bij een melding meteen op pad kunt gaan.

De dierenambulance zoekt mensen met een hart voor dieren en die ook goed met mensen kunnen omgaan. Je bent een goede chauffeur of een handige bijrijder, houdt het hoofd koel in stressvolle situaties en bent leergierig. Je vindt het prettig om met collega’s samen te werken, je communiceert helder met je collega’s maar ook met de ‘baasjes’ van de dieren waar je mee te maken krijgt, en met de medewerkers van instanties. Je kunt goed inschatten waar de prioriteiten liggen. Je beschikt – in het geval van chauffeur – tenminste over rijbewijs B en hebt voldoende rijervaring. Ook ben je woonachtig in het werkgebied. Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet vrijblijvend: we verwachten veel van je maar daar krijg je ook veel voor terug, zoals boeiend en afwisselend werk met leuke, gedreven collega's.

Aanmelden kan via deze link