Denk mee over afvalinzameling!

18-09-2020 JOURE – Afvalinzameling en afvalscheiding: onderwerpen waar we allemaal dagelijks mee te maken hebben. Samen met u wil de gemeente de hoeveelheid afval in de gemeente naar beneden brengen. We doen al veel goed, maar het kan beter! Er zijn nog te veel grondstoffen die terecht komen in de grijze restcontainer, terwijl die ook hergebruikt kunnen worden. Er kan meer ruimte overhouden worden in de grijze container en daarmee kan geld en het milieu worden gespaard. Daarover gaat de gemeente graag met u in gesprek op 22 of  30 september en op 1 oktober.

In gesprek over afval
In het voorjaar is een inwonerspeiling gedaan over het afval/grondstofbeleid in onze gemeente. Denk hierbij aan onderwerpen zoals afvalscheiding, kosten, zwerfafval, soorten afval, hergebruik, inrichting milieuterreinen en frequentie van afvalinzameling. De resultaten van dit onderzoek wordt besproken tijdens de bijeenkomst. Ook gaat de gemeente met u in gesprek over wat er nodig is om beter afval te scheiden, zowel vanuit de gemeente als vanuit de inwoners, zodat er meer ruimte over blijft in de grijze container.

Oplossingsrichting
Ligt de oplossing bijvoorbeeld bij ‘betalen per kg’, bij het minder vaak rijden van de afvalroute of bij betere voorlichting en meer faciliteren op de milieuterreinen. Wij zijn benieuwd naar uw mening en ideeën. De resultaten van de inwonerspeiling en de gesprekken zijn input voor het nieuwe afvalbeleidsplan van de gemeente.

Zit er nog ruimte in onze grijze container? 
Na de opening door wethouder Irona Groeneveld en het centrale begin met de terugkoppeling van het onderzoek, gaan we met elkaar in gesprek over de vraag: zit er nog ruimte in onze grijze container?

  1. Hoe ziet u dit als inwoners?
  2. En hoe bereiken we dit met elkaar?

De gemeente ziet u graag op één van de bijeenkomsten
Met de aanmeldknop onderaan dit bericht kunt u zich aanmelden voor één van de drie bijeenkomsten:

  • Dinsdagavond 22 september van 19.30 – 21.45 uur uur in Oudemirdum, MFC It Klif.
  • Woensdagmiddag 30 september van 15.30 – 17.45 uur in Joure, Zalencentrum ’t Haske.
  • Donderdagavond 1 oktober van 19.30 – 21.45 uur in Lemmer, De Hege Fonnen.

Natuurlijk zorgen we ervoor dat de bijeenkomst ‘coronaproof’ is, zodat u hier verantwoord naar toe kunt.

Ik meld mij aan