Demonstratie van oldtimer motoren op 21 mei in Joure


17-04-2017 JOURE – Het rijdend motorsportmuseum zal op 21 mei aanstaande op het bedrijventerrein de Ekers in Joure een demonstratie verzorgen. De demonstratie zal onder andere oude 50cc motoren tonen die ook participeerden in de TT van Assen. Daarnaast zijn er ook verschillende zijspannen te bewonderen.

Het rijdend motorsport museum zijn verzamelaars en liefhebbers van klassieke race- en sportmotoren. Soms worden de motoren zo (origineel) gelaten net zoals ze gevonden zijn in  binnen- of buitenland. Vaak worden ze tot in detail gerestaureerd. De mensen die dit als hobby hebben zijn veelal oud-coureurs, de een wat bekender dan de ander, maar bovenal liefhebber van deze tak van sport. Wat de rijders met hun motoren doen, is het laten zien hoe het in vroegere jaren toeging.

De coureurs zijn allen gekleed uit die tijd met inachtneming van de hedendaagse veiligheid. Alle motoren zijn tot en met bouwjaar 1965, behalve de 50cc klasse, welke tot en met bouwjaar 1972 zijn. Vele merken van weleer zoals Kreidler, Eysink, BMW, Sparta, DKW, Norton, Rudge, Velocette, BSA, Triumph, Matchless etc. komen aan de start. Het rennerskwartier is vrij toegankelijk voor het publiek om de machines te bekijken en hun eventuele vragen worden door de renners graag beantwoord.