Definitief – 5 februari grote actie in Den Haag

27-01-2020 JOURE – Farmers Defence Force plant een grote actie op 5 februari in Den Haag. Op die dag overlegt het Landbouw Collectief met minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en minister-president Rutte. Voorzitter Mark van den Oever van Farmers Defence Force roept zijn volgers op massaal naar Den Haag te komen.

Farmers Defence Force is gefrustreerd dat er principe-afspraken zijn gemaakt met het Landbouw Collectief over het te voeren stikstofbeleid, maar dat het kabinet op andere fronten hier dwars tegenin lijkt te gaan.

“Inmiddels hebben we een heel traject doorlopen met het Landbouw Collectief en hebben we, in meer en mindere mate, goede gesprekken gehad met het ministerie. Maar we kunnen wel honderden goede gesprekken hebben, als het alleen daarbij blijft en de daden blijven uit, houdt het op”, stelt Jeroen van Maanen initiatiefnemer van het Landbouw Collectief en bestuurslid van Farmers Defence Force. “We naderen het punt dat we genoeg hebben gepraat. Als stikstof daadwerkelijk het grootste probleem is van de afgelopen 10 jaar, zoals de overheid beweert, zullen Schouten en Rutte met antwoorden moeten komen.”

Farmers Defence Force roept de achterban daarom op naar Den Haag te komen om de positie van het Landbouw Collectief aan de overlegtafel te versterken.