Deelnemers gezocht voor de Nationale Duurzame Huizen Route

11-07-2020 JOURE – De Nationale Duurzame Huizen Route gaat deze zomer weer op zoek naar het Duurzaamste Huis van Nederland. Met de verkiezing geeft de organisatie huiseigenaren de welverdiende waardering voor hun prestaties op het gebied van duurzaam wonen. Alle huiseigenaren die hun woning hebben verduurzaamd, kunnen deze aanmelden op de website en meedoen met de verkiezing. In de provincie Fryslân maken deelnemers – naast de juryprijs – ook kans op de publiekstitel ‘Duurzaamste Huis van de provincie’.

Als trotse huiseigenaar kunt u uw woning aanmelden op het platform van de Duurzame Huizen Route. U kunt zich nog tot 8 september aanmelden voor de verkiezing. Een deskundige jury kiest vervolgens per categorie een winnaar. De prijscategorieën zijn bepaald op basis van bouwjaar en woonoppervlakte. De jurywinnaars worden bekend gemaakt op het feestelijke (online) verkiezingsevent op 20 november 2020.

Maak ook kans op de publieksprijs
De verkiezing wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Volksbank, de provincies Drenthe, provincie Friesland, provincie Gelderland en provincie Zeeland. In deze provincies maken deelnemers ook kans op een publieksprijs. Van 29 september tot 13 oktober kan het publiek stemmen op haar favoriete duurzame huis. De provinciewinnaars gaan vervolgens door voor de landelijke publieksprijs.

De Nationale Duurzame Huizen Route
Gemeente De Fryske Marren ondersteunt met Tûk Wenjen de Nationale Duurzame Huizen Route: een onafhankelijk platform waar huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen en bouwen delen. Hun woningen zijn een bron van inspiratie en informatie voor mensen die zelf aan de slag willen met hun huis.