Debuutalbum The Serenes opnieuw op vinyl in een gelimiteerde oplage van 200 stuks

25-07-2020 JOURE – Het debuutalbum van The Serenes – Barefoot And Pregnant is heruitgebracht. Ditmaal op 180 grams cool blue double vinyl en wederom door het Re-label. De missie die dit label zich heeft gesteld, is het boekstaven van belangwekkende episodes uit de Nederpopgeschiedenis.

Zoals Barefoot And Pregnant. The Serenes uit Joure werd in 1988 opgericht en stond bekend om hun gitaargeluid en melancholie. Inspiratie werd geput uit de eenzaamheid die het wijdse Friese landschap oproept. In 1990 trokken The Serenes veel aandacht met dit debuut met daarop singles Abiding Place en Rebecca (You’re Gonna Be Allright).

Voor Barefoot And Pregnant kregen Theo de Jong (zang/gitaar), Paul Dokter (zang/gitaar), Ale Bosma (bas) en Joan Hooghiemstra (drums) positieve kritieken en de plaat eindigde hoog in de OOR-Top 10 van 1990. In de OOR-Millennium lijst van het beste Nederlands albums tussen 1990 en 2000 eindigde het op de elfde plaats. In 1991 kreeg de band een Edison voor het album in de categorie Pop Nationaal.

U kunt de plaat bestellen via deze link.