De scholen zijn (bijna) weer begonnen!

19-08-2019 JOURE – De zomervakantie is (bijna) achter de rug en de scholen gaan weer starten. Voor iedereen even wennen, want daar komt nogal wat verkeersdrukte bij kijken. Wist je dat bij de start van het schooljaar het aantal ongevallen onder scholieren bijna verdubbelt? Daarom roepen wij met onze ‘De scholen zijn weer begonnen’-campagne automobilisten op extra alert te zijn. Heb jij onze spandoeken en posters al in jouw buurt gespot?

Tips om extra alert te zijn 
Het is weer drukker op de weg. Scholieren zijn nog niet zo ervaren in het verkeer, zijn snel afgeleid en schatten risico’s minder goed in. Brugklassers fietsen de route naar hun nieuwe school voor het eerst en vinden dit nog spannend. Allemaal redenen om extra alert te zijn rond de start van het nieuwe schooljaar. Dit kan bijvoorbeeld door MONO te rijden, je snelheid te matigen en de fietsroute met je kind te oefenen. Lees onze tips en ontdek wat jij kunt doen!

Steun van partners
Ook gemeenten, scholen en het bedrijfsleven zetten zich in voor de campagne. Zo werken we samen met o.a. Interpolis, Flitsmeister, Picnic, autoleasemaatschappij Athlon Nederland en de VNA (Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen) om het bereik van de campagneboodschap te vergroten. Op deze manier dragen we gezamenlijk bij aan het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers.