De raad op bezoek in Sint Nyk


31-05-2017 SINT NICOLAASGA – Afgelopen dinsdag 23 mei bracht de gemeenteraad een bezoek aan Sint Nyk. Met een aantal commissies uit het dorp heeft Plaatselijk Belang een programma gemaakt om de raad te informeren over wat het dorp bezig houdt. Ongeveer tweederde van de gemeenteraadsleden was aanwezig en daarnaast burgemeester Fred Veenstra, dorpencoördinator Hendrik Hoekstra en de griffier, Heleen van Dijk. Na ontvangst met een kop koffie of thee en een prachtig Sint Nykster gebakje, lichtte Plaatselijk Belang de negen punten uit de dorpsvisie toe. De heer Nota van de Activiteitencommissie vertelde vervolgens over de organisatie van evenementen zoals de Jaarmarkt en de Oldtimershow, het plaatsen van de kerstboom, de Sinterklaasintocht en het plaatsen van welkomstborden met de actuele activiteiten bij de toegangswegen naar Sint Nicolaasga. De heer Steneker vertelde over de plannen die door een enthousiaste groep mensen rond het Tsjûkemar ontwikkeld worden.

In gesprek met het dorp
Vervolgens ging de raad in groepen uiteen om in Tafelgesprekken te worden geïnformeerd en in gesprek te gaan over drie onderwerpen die bijzonder leven in het dorp: Wonen, Sport en Jeugdactiviteiten. Er is in korte tijd veel informatie gedeeld. De hartelijke ontvangst werd afgesloten met een hapje en een drankje. De raad heeft door dit bezoek een goede indruk gekregen van wat er leeft in het dorp.

Dorpenbezoeken gemeenteraad
De gemeenteraad van De Fryske Marren heeft het voornemen jaarlijks een aantal dorpen te bezoeken in de gemeente. Dorpen kunnen zich ook zelf melden voor een bezoek van de gemeenteraad.