De raad op bezoek in Oudehaske en Sintjohannesga e.o.

28-08-2020 JOURE – De gemeenteraad van De Fryske Marren bracht afgelopen woensdag 26 augustus een werkbezoek aan de Plaatselijk Belangverenigingen van Oudehaske en Sintjohannesga, Rotsterhaule en Rohel (en omgeving). Tijdens dit bezoek trof de gemeenteraad, samen met voorzitter Fred Veenstra, vertegenwoordigers van de dorpen Oudehaske en Sintjohannesga e.o.

Oudehaske
Met een aantal commissies uit het dorp heeft Plaatselijk Belang Oudehaske een programma gemaakt om de raad te informeren over wat het dorp bezighoudt. Na ontvangst met een kop koffie of thee, lichtte voorzitter Jan Walrecht van Plaatselijk Belang een aantal punten toe die spelen in het dorp. Daarna werd door Germ van de Weg iets verteld over de Acht van Oudehaske, een initiatief om acht belangrijke thema’s die de aandacht van het dorp vragen, op de kaart te zetten. En vervolgens werd de raad door Roel van den Beuken met mooie sfeerfoto’s meegenomen in alles wat speelt rondom het Nannewiid.

Sintjohannesga e.o.
Na een pauze voor een buffet heette voorzitter Thijs Maat van Plaatselijk Belang Sintjohannesga e.o. de aanwezigen welkom. Andrea Meilink vertelde vervolgens iets over Historisch Sintjut en de nominatie van dit project voor ‘Kern met Pit’ (uitslag 5 september). Alie Vos zette kort uiteen wat de situatie en wensen zijn voor de woningbouw in het dorp en Vivian Nijholt sloot deze ronde af met een korte schets over de wensen voor een Plek voor Ontmoeten en Sport (POES). Daarna gingen de raadsleden in drie rondes in gesprek met een brede vertegenwoordiging vanuit het dorp over de onderwerpen:
–              Biodiversiteit.
–              Verenigingen.
–              Mienskip; werk en wonen, jeugd/ouderen.

Dorpenbezoeken gemeenteraad
Er is in korte tijd veel informatie gedeeld. De raad kijkt terug op een mooi bezoek waarbij een goede indruk is gekregen van wat er leeft in de beide dorpen. De gemeenteraad van De Fryske Marren heeft het voornemen om jaarlijks een aantal dorpen te bezoeken in de gemeente. Dorpen kunnen zich ook zelf melden voor een bezoek van de gemeenteraad.