De “Great Escape Caravan Tour” is vandaag in De Fryske Marren

05-04-2022 JOURE – Dinsdag 5 april zal de Great Escape Caravan van 11.00 tot 16.00 op parkeerterrein De Merk in Joure staan. De Escape Caravan is een mobiele Escape Room die deelnemers laat ervaren hoe frustrerend het leven kan zijn wanneer je moeite hebt met basisvaardigheden. Deze tour reist door heel Friesland om aandacht te vragen voor de aanpak van laaggeletterdheid.

Er zijn in Nederland nog steeds veel mensen die moeite hebben met basisvaardigheden zoals lezen, schrijven, rekenen en met de computer werken. Ook in gemeente De Fryske Marren. Mensen kunnen hier veel last van hebben in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld doordat zij een brief van de gemeente niet goed kunnen begrijpen. Of omdat zij niet goed weten hoe ze een mail moeten schrijven en versturen. Moeite hebben met basisvaardigheden is niet altijd makkelijk te bespreken of op te merken. Terwijl het wél bespreken een wereld van verschil kan maken!

In en om de caravan kunnen mensen ervaren hoe het voelt om moeite te hebben met basisvaardigheden. De caravan zelf is een gratis Escape Room waarin deelnemers verschillende uitdagingen moeten voltooien om te kunnen “ontsnappen”. Bij de caravan zijn mensen van verschillende organisaties aanwezig om vragen te beantwoorden en informatie te geven. Bijvoorbeeld over waar en hoe mensen zich kunnen aanmelden voor (gratis) taallessen of als taalvrijwilliger. Ook is er informatie beschikbaar over het taalvriendelijker maken van een bedrijf of het bespreekbaar maken van laaggeletterdheid op de werkvloer.