De Fryske Marren organiseert Dag van de Veiligheid

08-10-2019 JOURE – Van 7 tot en met 13 oktober is de landelijke Week van de Veiligheid. De vraag die dit jaar centraal staat is: ben jij voorbereid op criminaliteit? Om het thema veiligheid voor inwoners nog concreter te maken, organiseert gemeente De Fryske Marren op zaterdag 12 oktober van 10.00 tot 16.00 uur de Dag van de Veiligheid.

Op deze dag komen op het plein de Merk in Joure vertegenwoordigers van diverse hulpdiensten en andere partijen samen. Op 12 oktober kan er vanaf 08.00 uur niet worden geparkeerd op de Merk.  Benieuwd wie en wat je kunt vinden op het plein? Hieronder een overzicht:

Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV)
Bij het CCV kun je een virtual reality bril opzetten en ervaren hoe het is wanneer iemand met een babbeltruc belangrijke informatie probeert los te krijgen.

Stichting Cyber Safety Noord-Nederland
Hier krijg je advies over digitale weerbaarheid en hoe je hier mee om kunt gaan, ook kun je testen of je telefoon/tablet ‘boefproof’ is en is er een kras & winactie.

Politie
De politie vertelt vanuit een preventietruck over wat zij doet om criminaliteit te bestrijden en wat inwoners zelf kunnen doen om hun buurt veilig te houden. Voor kinderen staat er een politiemotor om mee op de foto te gaan.

GGD
Tijdens de Dag van de Veiligheid geeft de GGD voorlichting over relaties en seksualiteit, het voorkomen van gehoorschade en de gevaren van roken, drank, drugs en lachgas.

GGZ
Heb jij wel eens te maken gehad met een verward persoon? De GGZ vertelt hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Brandweer
De plaatselijke brandweer is aanwezig met een brandweerauto en een voorlichtingscontainer Brandveilig Leven. Hierin is een leuk spel te doen voor jong en oud waarbij je een boerderij moet blussen door vragen over brandveiligheid te beantwoorden.

Kantelsimulator
Bij een verkeersongeluk kan het zijn dat je auto op het dak of de zijkant terecht komt. Wil jij weten hoe je de auto kunt verlaten in deze situatie? Kom oefenen in de kantelsimulator!

Gemeente De Fryske Marren
Ook medewerkers van gemeente De Fryske Marren zijn zaterdag op het plein aanwezig om te vertellen waar de gemeente de komende jaren op het gebied van veiligheid extra aandacht voor heeft. Burgemeester Fred Veenstra is aanwezig bij de start van de Dag van de Veiligheid om 10.00 uur en de gemeente heeft een prijsvraag waarmee een leuke prijs te winnen is.