De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân gaan voor duurzaam wonen!


11-11-2017 JOURE – Tûk Wenjen en Energiesprong zijn de energiebesparingsprojecten van gemeente De Fryske Marren en de gemeente Súdwest-Fryslân. Het doel van deze projecten is om zoveel mogelijk woningen in de twee gemeenten energiezuiniger, duurzamer en comfortabeler te maken. En dat is de moeite waard! De twee gemeenten hebben de handen ineen geslagen en zijn gezamenlijk de publiekscampagne ‘Groene Start’ gestart om inwoners te stimuleren om hun woning (meer) te verduurzamen.

De projecten van Groene Start zijn erop gericht zoveel mogelijk koopwoningen in Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren energiezuiniger, duurzamer en comfortabeler te maken. Dat doen ze samen met ondernemers uit de regio.

Wat gebeurd er op 17 november?
Er wordt een rondvaart gemaakt over de grenswateren van de gemeente Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren. Onder het genot van een hapje en een drankje vindt de aftrap plaats. Projectleider Johan Lukkes introduceert de campagne Groene Start. Daarna legt Tjalling van de Sloot van adviesbureau SIAN uit wat de gratis woningscan inhoudt en een regio-ambassadeur vertelt over het verduurzamen van zijn/haar woning. Tot slot zullen de wethouders Mirjam Bakker (Súdwest-Fryslân) en Durk Durksz (De Fryske Marren) een korte toespraak houden en de openingshandeling verrichten.

Hoe meld ik mij aan?
U kunt zich uiterlijk woensdag 12.00 uur aanmelden. De rondvaart is gratis, dus wees er snel bij. Aanmelden kan via www.tukwenjen.nl/meedoen/aanmelden-17-november.