De Fryske Marren: Avond- en nachtafsluiting Friese bruggen


09-01-2017 JOURE – Afgelopen zomer heeft de ANWB in samenwerking met de Fietsersbond, de Nederlandse Toerfietsunie en de Stichting Landelijk Fietsplatform, een onderzoek uitgevoerd. In totaal werden er ruim 11.000 fietsers gevraagd naar hun mening. Afgelopen november werden de gegevens verzameld.

De conclusie van het onderzoek is dat  het recreatief fietsen in de provincie met een 8 wordt gewaardeerd.

Het hoge cijfer komt vooral voort uit de mooie omgeving waar gefietst kan worden. Er zijn ook punten van kritiek in het onderzoek naar voren gekomen. Vooral de fietsveiligheid op de fietsroutes is iets waar duidelijk aan gewerkt moet worden. Daarbij kwamen onder andere gevaarlijke oversteekpunten, onduidelijke rotondes en onoverzichtelijke punten naar voren.

Ook storen de fietsers zich aan de drukte op de fietspaden, asociaal gedrag van medeweggebruikers, de snelheidsverschillen op het fietspad en hinder van landbouwverkeer. Het comfort van de fietspaden kan worden verbeterd. Daarbij zijn hobbels/boomwortels en gaten/kuilen in de weg, de grootste ergernissen. Ook zien de recreatieve fietsers graag meer rustplekken met bankjes verschijnen.