De Dag van de Bouw in Joure een succes


22-05-2017 JOURE – Nieuwsgierigheid naar de bouw, de nieuwe appartementen of de huisartsenpost bracht afgelopen zaterdag 1.100 bezoekers naar de bouwplaats van het nieuwe woon-zorgcomplex De Werf in Joure. De bezoekers aan de Dag van de Bouw konden de gehele nieuwbouw bekijken. Zowel het anderhalvelijnscentrum als de verpleeghuiswoningen, de appartementen en de parkeerkelder. Op de openstelling van het terrein kwamen 1100 mensen af.

Jongeren konden op verschillende manieren kennis maken met het vak. Ze konden vragen stellen aan onder andere de uitvoerder, aan Bouwmensen FNV, ROC Friese Poort en ze konden spijkerslaan. Onderaannemers en de toekomstige gebruikers van het anderhalvelijnscentrum waren met man en materieel aanwezig. Onder het genot van koffie en limonade kon men een drone zien vliegen, een VR-bril beleven of deelnemen aan de fotowedstrijd. Een unieke kans om op een bouwplaats rond te lopen waar het normaal gesproken verboden toegang is. De bezoekers waren positief over de bouw(plaats) en erg nieuwsgierig naar de indeling van het nieuwe gebouw.

Dag van de Bouw
Ieder jaar stellen leden van Bouwend Nederland kleine en grote bouw- en infraprojecten open voor het publiek. Dit jaar was de twaalfde editie en de bouwhekken van 130 bouwprojecten door heel Nederland waren geopend voor publiek. In totaal hebben 68.000 bezoekers de bouwplaatsen bezocht. “We laten vandaag zien hoe we met elkaar bouwen aan de toekomst van Nederland. Nederland kan niet zonder de bouw. Er zouden geen bruggen, geen openbare gebouwen en geen wegen zijn. Geen huizen om in te wonen. Dat is best bijzonder, als je erover nadenkt. Honderdduizenden mensen willen wonen in of dichtbij steden. Grootschalige uitbreiding is dus dringend nodig, met langlopende plannen. We moeten niet terug naar de woning schaarste van de jaren ’50. Dus is essentieel: aanpakken!” aldus Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland.

De Dag van de Bouw in Joure is mogelijk gemaakt door Bouwgroep Dijkstra Draisma, Zorggroep Hof en Hiem, Zijlstra Architecten, Dorland steigerbouw, De Waard grondverzet, Kielstra kranen, Gerko Afbouw, ITBB en C. van der Hauw betonbouw.

Wat wordt er gebouwd?
In opdracht van Zorggroep Hof en Hiem wordt het nieuwe woon-zorgcomplex aan de Sluisdijk 30 op het terrein van het voormalige Vegelinshof gerealiseerd. Het complex bestaat uit een anderhalvelijnscentrum met medische voorzieningen, twee verpleeghuiswoningen met elk acht appartementen, een wijkcentrum, zeventien appartementen waar wonen en zorg gescheiden zijn en een parkeergarage. De totale oppervlakte van het woon- zorgcomplex bedraagt circa 8.000 m² en wordt naar verwachting eind van dit jaar opgeleverd. Meer informatie over De Werf en de participanten vindt u op: www.dewerfjoure.nl