De bewolking neemt geleidelijk toe

03-02-2020 JOURE – Wolkenvelden, soms wat zon en landinwaarts een bui. Het wordt vanmiddag 9-12 graden. De bewolking neemt toe en vanavond regent het in het zuiden en (deels) midden. Morgen is het onstuimig en komt het tot enkele buien. De rest van de week is het droog met naast wolkenvelden ook zon. De temperatuur stijgt naar 7-8 graden. In het weekend neemt de wisselvalligheid weer toe.

Aan het begin van de middag schijnt hier en daar nog even de zon, maar geleidelijk raakt het overal bewolkt. Later vanmiddag is in het zuiden kans op wat lichte regen of motregen. De westenwind neemt af en wordt matig. De temperatuur stijgt naar 10 graden in het noorden en naar 12 in het zuiden. Op de Wadden en langs de noordkust wordt het maximaal een graad of 9.

Vanavond is het bewolkt en in het zuiden en ook in het midden van het land valt lichte regen en motregen. In het noorden blijft het droog. De westen- tot noordwestenwind waait overwegend matig. Komende nacht trekt de regen naar het zuidoosten weg en vanuit het westen klaart het breed op. Later in de nacht stijgt in het noorden en noordwesten de kans op een bui. De noordwestenwind neemt in de kustgebieden toe naar vrij krachtig tot krachtig. Bij de Wadden is de wind soms hard, windkracht 7. De temperatuur daalt naar 2 tot 4 graden.

Morgen schijnt in de ochtend af en toe de zon, maar het komt ook tot buien. Deze buien kunnen vergezeld gaan met hagel en mogelijk ook onweer. De westen- tot noordwesten is matig en in de kustgebieden vrij krachtig. Aan zee is de wind krachtig tot hard met kans op windstoten tot 75, lokaal 80 km/uur.

In de middag is het overwegend bewolkt en gaat het vooral in het westen en zuiden enige tijd regenen. In het noorden en oosten is kans op buien. De matige tot krachtige westenwind neemt in kracht af en wordt noordelijk. De temperatuur stijgt naar 6-7 graden landinwaarts en naar 8 in het westen en zuidwesten. Daarmee is het iets zachter dan gebruikelijk begin februari.

Morgenavond regent het nog in het zuiden, maar al vrij snel is het overal droog. Naast wolkenvelden zijn er ook flinke opklaringen en in de loop van de nacht is lokaal kans op een mistbank. De wind waait uit het noordwesten en is matig. De temperatuur daalt flink en in het oosten koelt het af naar waarden rond het vriespunt. In het westen wordt het een graad of 3.

Woensdag zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Over het algemeen blijft het droog, maar een lokale bui is niet uitgesloten. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is zwak tot hooguit matig. De temperatuur stijgt naar 8-9 graden. In het noordoosten en ook in het zuiden van Limburg wordt het maximaal 7 graden.

De rest van de week zijn er naast wolkenvelden ook perioden met zon. Het blijft zowel donderdag als vrijdag droog en het kwik stijgt naar 7-8 graden. In de nacht kan het vooral landinwaarts licht vriezen. De wind waait zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen.

In het weekend is het weer gedaan met het rustige weer en neemt de wisselvalligheid weer toe. De bewolking overheerst en op beide dagen valt regen. De zuidwestenwind neemt in kracht toe en vooral zondag lijkt onstuimig te worden met veel wind. De temperatuur stijgt zaterdag naar 7-9 graden. Zondag is het wat zachter en wordt het 9-10 graden.

Volgende week is het uitermate wisselvallig met elke dag regen en ook veel wind. De temperatuur stijgt naar 9-11 graden.