Dag 4 van de Friese ballonfeesten valt in het water


30-07-2017 JOURE – Met 22 graden en een waterig zonnetje is het nog redelijk goed vertoeven op de zaterdagmiddag in Joure bij de Friese ballonfeesten die worden gehouden op de Nutsbaan. Traditiegetrouw is er zaterdagmiddag veel voor de kinderen te doen, het was gezellig opgezet door de organisatie. Extra springkussens en een RTL Telekids Roadshow met muziek en dans zorgt ervoor dat er genoeg is te doen voor hen.

Ook voor het oudere publiek is er genoeg te beleven met oldtimerbussen, een vlooienmarkt en foodtrucks. Daarnaast kon het publiek genieten van het Shantykoor Stuyvesant Sailors uit Wolvega. Echte sfeermakers. ’s Avonds viel het programma letterlijk in het water, door het verwachte weer gingen de ballonnen al heel vroeg de lucht in, hierdoor werden een groot aantal toeschouwers die uit de gehele regio kwamen om de ballonen de lucht in zien te gaan teleurgesteld.

Natuurlijk is de organisatie afhankelijk van het weer en heeft daar geen invloed op. Gelukkig waren er nog genoeg andere activiteiten te doen, zoals een kleine kermis, miniatuur ballonen en een inloopballon. En als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl (door het slechte weer kon het vuurwerk niet worden afgestoken) gaf Straight on Stage een mooi optreden. Droog of dikke buien, zei spelen altijd het dak eraf.

Een impressie vindt u via deze link
(teks en foto's S. Broersma)