Cursus Digisterker op vrijdag 17 januari

13-01-2020 JOURE – In de cursus DigiSterker wordt geoefend met het aanvragen en het gebruik van DigiD, je digitale toegang tot overheid, gemeente, UWV en pensioenoverzicht.

Gratis cursus – werken met de online overheid
De overheid verwijst burgers steeds vaker en nadrukkelijker naar haar digitale loketten. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van huurtoeslag, het doen van belastingaangifte, het doorgeven van een verhuizing of het zoeken van werk. Wie moeite heeft met het gebruik van de elektronische overheid kan in de Bibliotheek komen oefenen met de gratis cursus Digisterker. 

Inhoud van de cursus
In vier lessen wordt geleerd hoe informatie op overheidswebsites kan worden gevonden en hoe men iets kan aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Er zijn docenten aanwezig die alles stap voor stap uitleggen en er is veel tijd om te oefenen. Er wordt gebruik gemaakt van een computer in de Bibliotheek en deelnemers ontvangen een cursusboek waarin alles rustig nagelezen kan worden. Na afloop van de cursus krijgt iedere deelnemer een certificaat.

Waar en wanneer?
Bibliotheek Joure, 9.30 – 11.30 uur
17 januari, 24 januari, 31 januari en op 7 februari

Aanmelden
Aanmelden voor deze gratis cursus kan aan de balie in de Bibliotheek, telefonisch op 0513 412086 of stuur een mail naar Betty Wiersma: b.wiersma@bmf.nl