Cultuur(fiets)tochten in juli, augustus en september

04-06-2021 JOURE – Na het succes van de editie in 2020 worden er in de zomer van 2021 (juli – augustus en september) wederom een viertal Natuur- Cultuur(fiets)tochten georganiseerd. Per activiteiten dag kunnen er maximaal 50 personen deelnemen aan dit unieke en cultureel-artistiek-milieuvriendelijk project.  Op 2 zondagen en 2 zaterdagen wordt er een culturele fietstocht georganiseerd, waarbij op elke middag ongeveer 20 kilometer zal worden gefietst. 

De data zijn 4 juli, 21 en 28 augustus en 5 september. Start en Finish (RK-kerk Joure): 13.30 (einde 17.00 uur) Vooraf-inschrijving/ aanmelding VVV-Joure of reserveer via 06-55963218 Je mag je inschrijven voor 1 fietstocht , maar aangezien het diverse routes zullen zijn, kun je ook aan alle tochten deelnemen.

De bedoeling is dat men bij de eerste locatie samenkomt voor koffie/thee en taart (we hebben immers wat te vieren, namelijk versoepelingen richtlijnen Corona-regels). Na de koffie vindt het eerste mini-concertje plaats, vervolgens gaat men fietsen en wordt onderweg nogmaals getrakteerd op 2 bijzondere concertjes. Op 17.00 sluiten we de middag af met een hapje en een drankje. De totale kosten (inclusief alle catering) bedraagt slechts € 20,- per persoon.

In totaal doen er 5 artiesten mee, te weten: Anita Jongerman (viool), Inge Jongerman (viool), Magrita Rondeel (cello), Martin de Ruiter (piano/orgel) en Jan Vermaning (bugel/presentator) De muziek is easy-listing/ licht-klassiek en er zullen ‚oude’ en ‚moderne’ gedichten en proza voorgedragen worden.  Kernwoorden: bezinning – ontspanning en verbondenheid. Stelt u zich het eens voor… de zwoele ‚zomerse’ bandoneon met een ‚vleugje’ strijkers….
Ook gaan we onderweg natuurlijk genieten van de flora en fauna op het prachtige Friese platteland. Ten alle tijde (bij de concerten/lezingen als tijdens de verplaatsingen zullen de richtlijnen van de overheid, GGD-Fryslan en het RIVM in acht worden genomen.