Corona maatregelen voor ouderen en kinderen versoepeld

22-04-2020 JOURE – Het moet het de ouders makkelijker maken om het basis onderwijs weer open te stellen vanaf 11 mei. De kinderen mogen dan weer voor 50% aan de slag op school. Aanvullend is het de bedoeling dat de kinderen les op afstand blijven volgen. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen over het algemeen minder vatbaar zijn voor het virus en ook minder last van het virus hebben.

Creches en speciaal onderwijs gaan weer open. Het voortgezet onderwijs wordt gevraagdom vast na te denken over les te geven aan leerlingen waarbij de anderhalve meter afstand regel in acht wordt gehouden. Sporten wordt voor de kinderen ook weer mogelijk. Het gaat hier dan niet om competities maar om recreatieve spelletjes. Ook middelbare scholieren mogen weer in groepjes sporten, maar alleen als ze onderling 1,5 meter afstand kunnen houden.

Alle evenementen zijn geschrapt tot 1 september aanstaande. Wel mogen ouderen weer bezoek ontvangen zij het met maximaal 2 (dezelfde) personen per keer.

Contact beroepen zoals kappers en schoonheidsspecialisten blijven ook gesloten. Deze maatregel blijft in ieder geval aan tot 19 mei. Op 20 mei komt het kabinet met mogelijk nieuwe maatregelen. Tot die tijd blijven alle maatregelen van kracht.