Corona maatregelen sc Joure

18-10-2020 JOURE – Het kabinet heeft dinsdagavond wederom nieuwe, ingrijpende maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder heeft SC Joure de voornaamste maatregelen genoemd en tevens aangegeven hoe ze de komende periode invulling gaan geven aan deze tijdelijke situatie:

  • Alle amateurcompetities worden stilgelegd.
  • Seniorenteams uit de A-categorie en de volwassenteams van korfbal mogen trainen in (vaste) groepen van maximaal 4 personen en met onderlinge afstand van 1.5 meter.
  • Voor jeugdteams geldt dat er geen beperking geldt in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. De KNVB geeft aan dat in afstemming met het NOC*NSF is bepaald dat ook 18 jarigen in de teams binnen de jeugdcompetities (t/m O19) mogen sporten in teamverband.
  • Jeugdteams mogen op zaterdagen onderling trainingswedstrijden spelen bij de eigen vereniging.
  • Er is geen publiek toegestaan op het complex.
  • De kantine, kleedruimtes en toiletten blijven gesloten.
  • Vergaderingen op de club kunnen vooralsnog gewoon doorgaan en zijn niet gebonden aan de maximale groepsgrootte van 4 personen. Natuurlijk blijft de 1.5 meter regel wel van kracht.

Bovenstaande betekent dat er voor de jeugd onderling wedstrijden mogen worden gespeeld. Mocht je een wedstrijd willen plannen, vraag dit dan aan bij de groepsleider. Daarnaast wordt er naar mogelijkheden gekeken om bijvoorbeeld een onderlinge competitie of (mix) toernooi op te starten voor de onderbouw. Zodra daar meer duidelijkheid over is, laten wij dit weten. Heb je als leider/trainer zelf idee├źn? Deel dit ook met de groepsleider.

Veel gestelde vragen over het coronavirus en hoe om te gaan met de situatie heeft de KNVB op onderstaande pagina gebundeld:

Tot slot wil de clubleiding een ieder nogmaals verzoeken zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen en de geldende regels te respecteren.