Consequenties coronavirus voor uitvaart

16-03-2020 JOURE – De overheid heeft gister verdergaande maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregel is van grote invloed op condoleancebezoeken en uitvaartplechtigheden. Samenkomen en samen met uw familie, vrienden en bekenden rouwen en met elkaar het verlies delen, is nu niet mogelijk.

De uitvaartplechtigheden en condoleancebezoeken kunnen alleen nog bezocht worden door 1e graad bloed- en aanverwanten. Dit zijn (adoptie)ouders, (adoptie)kinderen, (adoptie)ouders van de partner, partner van (adoptie)kinderen. Tevens zal de uitvaartverzorger uw medewerking vragen om minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Ter bescherming van uw gezondheid en die van onze medewerkers, is het van belang dat er zo min mogelijk fysiek bezoek plaatsvindt. Dit betekent dat de uitvaartbegeleider voornamelijk telefonisch met u het contact onderhoudt. Gezien de zeer bijzondere omstandigheden, vraagt de branche uw begrip hiervoor.

Condoleren
Niets is waardevoller dan elkaar steun te betuigen, bijvoorbeeld door te omhelzen, bij het verlies van een dierbare. Door het coronavirus zijn maatregelen afgekondigd dat we, ter bescherming van onze gezondheid, geen handen meer schudden en dat we het sociale en fysieke contact tot het minimum moeten beperken.

Uw hand op uw hart leggen en uw condoleance uitspreken.

Ook het namasté gebaar is tegenwoordig een mooi geaccepteerd gebaar om uw medeleven te uiten.