Concert met Friese Koren in Joure

30-09-2019 JOURE – Op zondag 6 oktober om 15.00 uur begeleidt Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel de koren van Grietje Dam-Riemersma ter gelegenheid van haar 60-jarig jubileum als koordirigent. Locatie: De Oerdracht, Elias Annes Borgerstraat 46 in Joure. Kaarten à €12,50 (inclusief koffie/thee) te koop aan de deur en dinsdag 1 oktober bij de repetitie op Meander.

Over het orkest
In maart 2002 is Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel in Zwolle opgericht door de huidige dirigent Albert Dam. Al snel kon er een tweede en later een derde afdeling aan worden toegevoegd: de Jonge Vuurvogel (8-14 jaar) en OpStreek voor beginnende strijkers. In het korte bestaan van het orkest zijn meerdere hoogtepunten bereikt, waaronder cross-overs met de Meander Bigband, nieuwjaarsconcerten voor de gemeente Zwolle, openingsconcerten op het Bevrijdingsfestival Overijssel, het concert voor het koningspaar op ‘200 jaar koninkrijk’, duoconcerten met het Orkest van het Oosten en het Koningsdagconcert in 2016 in Zwolle. In 2015 ontving het orkest van de Provincie de “Talentprijs Overijssel”. Andere hoogtepunten waren de tournees naar Duitsland (2005), Italië (2008), Frankrijk (2011), Spanje (2014), Tsjechie (2017). In de zomer van 2020 gaat de tournee naar het noorden van Italië.

Mooie samenwerkingen
Jaarlijks verzorgt het orkest een programma met het Meander Vocaal, het schoolkoor van het Meander College, bestaande uit leerlingen met het examenvak Muziek op deze school. Ook in de begeleiding van koren en solisten heeft het orkest inmiddels de nodige ervaring opgedaan. Het jeugdorkest heeft samengewerkt met Emmy Verhey, Carla Leurs, Adriaan Stoet, Izhar Elias, Miss Montreal, Bertolf, Typhoon, Jan Akkerman, Erwin Nyhoff, Lenny Kuhr, William Spaaij, Noortje Herlaar, Janne Schra, Cindy Oudshoorn…en vele anderen!