Collectieve premies Frieso 2018 bekend


12-11-2017 JOURE – De premies voor de zorgverzekering AV Frieso 2018 zijn bekend. Deze zorgverzekering wordt door De Friesland Zorgverzekeraar met De Fryske Marren aangeboden en is bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Verzekerden van deze AV Frieso ontvangen komende week (week 46) een brief van de gemeente.

Premie AV Frieso 2018
De premie voor AV Frieso is vastgesteld. U krijgt van de Friesland een polisblad met de maandpremie. De maandpremie wordt lager door de bijdrage van De Fryske Marren. Voor AV Frieso Compact betaalt u in 2018 € 107,73. Voor AV Frieso Compleet betaalt u in 2018 € 123,85.

Aanvragen AV Frieso verzekering
Op basis van uw inkomensgegevens en uw vermogen wordt bepaald of u in aanmerking komt voor de AV Frieso. Voor deze aanvullende verzekering is geen medische keuring nodig. Als u recht heeft op de AV Frieso en u heeft geen betalingsachterstand bij uw huidige verzekeraar, dan wordt u altijd geaccepteerd.

Bent u niet verzekerd bij De Friesland Zorgverzekeraar?
U kunt aan het einde van het jaar overstappen naar AV Frieso. U moet hiervoor twee aanvraagformulieren invullen. Het aanvraagformulier van gemeente De Fryske Marren en het aanvraagformulier van De Friesland Zorgverzekeraar. Vergeet niet uw huidige verzekering op tijd op te zeggen. Binnen twee weken ontvangt u een brief waarin staat of de gemeente uw aanvraag heeft goedgekeurd of afgewezen. Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt, meldt de gemeente u aan bij De Friesland Zorgverzekeraar.

Heeft u een vraag?
Voor vragen over vergoedingen neemt u contact op met De Friesland Zorgverzekeraar op telefoonnummer 058 – 291 31 31 van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. U kunt de gemeente telefonisch bereiken op telefoonnummer 14 05 14 of via email zorg@defryskemarren.nl.