CoderDojo Joure


30-05-2017 JOURE – Op vrijdag 16 juni is er weer CoderDojo in bibliotheek Joure. Kinderen tussen de 7 en 17 jaar kunnen aan de slag met BeeBots en OzoBots. Met de Bee-Bot leren kinderen de beginselen van het programmeren en wordt het logisch denken gestimuleerd. Ze kunnen de Bee-Bot laten lopen met behulp van de knoppen bovenop Bee-Bot. Op vrijdag 16 juni kunnen de kinderen met de Bee-Bot hun naam spellen op een letterkaart. Ook spelen ze ‘ik ga op reis en neem mee’! De kinderen programmeren de Bee-Bot zo dat het op een grote kaart vol voorwerpen, naar het mee te nemen voorwerp loopt.

Ozobot
Kun jij je Ozobot laten rijden? Je maakt zelf een parcours op papier en laat je Ozobot bewegen door middel van de kleurencodes die jij getekend hebt. Er zijn ontzettend veel verschillende kleurencodes waarmee je Ozobot bijvoorbeeld sneller kunt laten rijden of juist afremmen, hem een rondje kunt laten draaien en kunt laten stoppen. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar denk goed na over je ontwerp, anders snapt je Ozobot het niet meer!

Meld je aan!
Meedoen aan CoderDojo is voor iedereen tussen de 7 en 17 jaar en is helemaal gratis! Om mee te kunnen doen is het wel nodig om je eerst te registreren en je daarna aan te melden. Ben je 13 jaar of ouder dan kan je dat zelf doen. Ben je 12 jaar of jonger dan moet één van je ouders je registreren. Per CoderDojo zijn er maximaal 15 deelnemers. Let op: voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat ze een ouder/verzorger mee moeten nemen. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven.